פיתות כוסמין משגעות! קלות להכנה, נשמרות במקפיא היטב!


יצא לי כמות ענקית, הקפאתי וכמובן אוציא כל פעם ואשים בצנים! הכי טעים!
הצעת הגשה: 4 פיתות עם צלוחית לאבנה טבעונית, זעתר ושמן זית (מתכון ללאבנה כאן בלחיצה)

מרכיבים:
קמח כוסמין מלא – קילו
שמרים טריים – קוביה (50 גרם)
סוכר קנים – 2 כפות שטוחות –
מים – 3 כוסות.
שמן זית – 4 כפות
מלח – 1½ כפות שטוחות

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר, ומערבבים כדקה.
מוסיפים את המים בהדרגה עד שהבצק מתאחד.
מוסיפים את השמן ולשים כ- 8 דקות. 2 דקות
לפני סוף הלישה מוסיפים את המלח.

התפחה ראשונה:
יוצרים כדור ומעבירים אותו לקערה מכוסה במגבת. הבצק צריך להכפיל את נפחו (התפחה למשך כשעה).
מחלקים את הבצק ל- 20-40 יחידות שוות.

עיצוב: יוצרים כדורים ומניחים ברווחים על תבנית עם נייר אפייה.
התפחה שנייה: נותנים לכדורים לתפוח במשך 20 דקות כשהם מכוסים במגבת מעט לחה.

רידוד: מרדדים בעדינות בעזרת מערוך לצורת עיגול (אני עושה ביידים, אני מראה בסרטון איך)
אפייה: אופים בתנור* שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ- 20 דקות.
הפיתות יוצרות כיס אוויר ונעשות שחומות.

*אפשר גם לעשות את הפיתות על מחבת ויוצא מדהים.

תגובות

תגובות