פיתות כוסמין מושלמות


מרכיבים:
קמח כוסמין מלא – קילו
שמרים טריים – קוביה (50 גרם)
סוכר קנים – 2 כפות שטוחות –
מים – 3 כוסות.
שמן זית – 4 כפות
מלח – 1½ כפות שטוחות

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר, ומערבבים כדקה.
מוסיפים את המים בהדרגה עד שהבצק מתאחד.
מוסיפים את השמן ולשים כ- 8 דקות. 2 דקות לפני סוף הלישה מוסיפים את המלח.
התפחה ראשונה: יוצרים כדור ומעבירים אותו לקערה מכוסה במגבת. הבצק צריך להכפיל את נפחו (התפחה למשך כשעה).
מחלקים את הבצק ל- 20-40 יחידות שוות.
עיצוב: יוצרים כדורים ומניחים ברווחים על תבנית עם נייר אפייה.
התפחה שנייה: נותנים לכדורים לתפוח במשך 20 דקות כשהם מכוסים במגבת מעט לחה.
רידוד: מרדדים בעדינות בעזרת מערוך לצורת עיגול.
אפייה: אופים בתנור* שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ- 20 דקות. הפיתות יוצרות כיס אוויר ונעשות שחומות.


20-40 פיתות
תלוי בגודל שעושים.

*אפשר גם לעשות את הפיתות על מחבת ויוצא מדהים.

הצעת הגשה
להגיש עם לאבנה!
מתכון בקטגוריית גבינות טבעוניות

תגובות

תגובות