מרכיבים:
2כוסות שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
½ כוס סוכר קנים
½ כפית מלח ורוד
¼ כוס קמח טפיוקה
¼ כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית קינמון טחון
½ כפית תמצית וניל טבעית
1 כף אבקת אפייה
1 ו ½ כוס מים
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מכניסים למעבד מזון או לבלנדר חזק את שבולת השועל וטוחנים היטב עד לקבלת קמח דק ואחיד.
מוסיפים את יתר המצרכים היבשים וטוחנים שוב למרקם אחיד וחלק. ככל שהתערובת תהיה טחונה טוב יותר, התוצאה תהיה קורנפלקס במרקם עדין יותר.
מעבירים את התערובת לקערה, ומוסיפים בהדרגה את המים. מערבבים היטב לאחר כל הוספה של מים. יכול להיות שתצטרכו מעט יותר או פחות ממה שכתוב. המטרה היא להגיע בסוף למרקם דומה לשל טחינה לא סמיכה.
מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים על פני על התבנית בעזרת פלטה או מרית, לשכבה אחידה ודקה ככל האפשר.
חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבלילה.
אופים בתנור החם כ-15 דקות עד התייצבות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-25 דקות עד לייבוש מלא. במידה והמרכז עדיין לא יבש, ממשיכים לאפות עוד 5 דקות. המטרה היא לייבש את הבצק, כמו קרקרים.
מוציאים מהתנור ומצננים.
בעזרת הידיים שוברים לפיסות קטנות ומאחסנים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
דגני הבוקר הנפוצים עוברים תהליך שנקרא אקסטרוזיה, שנותן להם את המרקם הנפוח והקראנצ’י, אבל גם הורס את הערכים התזונתיים. ככה שגם אם אנחנו קונים דגני בוקר מדגנים מלאים, אנחנו לא נהנים מהסיבים התזונתיים ומהנוטריאנטים שיש בדגנים באופן טבעי. אם אתם בוחרים לצרוך דגני בוקר קנויים, כדאי להתייחס אליהם כממתק או כחטיף, ולא כארוחה מזינה.
שדרוג:
הוסיפו אוכמניות, פצפוצי שוקולד וכל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
לאכול עם משקה חלב צמחי!