מרכיבים:
שמן זית
6 עגבניות גדולות ובשלות
(עם עגבניות תמר יוצא משובח), חתוכות לקוביות/ליטר עגבניות מרוסקות טבעיות
שן שום קצוצה
חופן נדיב של עלי בזיליקום או אורגנו, קרועים
מלח
אופן הכנה:
מחממים את השמן במחבת עם תחתית עבה.
מוסיפים את השום, וכשהוא מתחיל לשנות צבע גם את העגבניות. זהירות, הן משפריצות.
מביאים לרתיחה ומבשלים ללא כיסוי ברתיחה חזקה מאוד 5 דקות.
מוסיפים את הבזיליקום והמלח. אפשר לטחון את הרוטב, אבל ממש לא חייבים, אנחנו משאירים אותו ככה.
ניתן להוסיף תוספות שאוהבים:
קישואים, זיתים, חצילים, פטריות וכו’.