לחם בירה


מרכיבים:
קמח כוסמין לבן חצי קילו
קמח שיפון מלא – 160 גרם
אבקת אפיה – 1½ שקיות – סה”כ (15 גרם)
מלח – 2 כפיות שטוחות
גולדסטאר – 2 בקבוקי זכוכית – סה”כ (660 מ”ל)
כחצי כוס זיתי קלמטה קצוצים.
קצח – 2 כפיות

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה גדולה את הקמחים, אבקת האפייה והמלח.
2. מוסיפים לקערה את הבירה ומערבבים היטב בעזרת כף.
3. מחממים את התנור לחום של 180מעלות טורבו.
4. מוסיפים לעיסה את זיתי הקלמטה הקצוצים ומערבבים עם כף עד להטמעה.
5. מרפדים 3 תבניות חלה בנייר אפייה, יוצקים את העיסה לתבניות ומשטחים קלות.
6. מפזרים מעט קצח מעל כל תבנית ומניחים את התבניות על רשת התנור.
7. אופים במשך כ- 40-45 דקות ולאחר מכן מוציאים להתקררות מלאה.
8. שולפים את הלחמים מהתבניות ופורסים.

תגובות

תגובות