מרכיבים:
1 כוס קמח תירס
אבקת סוכר טבעית
מים לפי הצורך
אופן ההכנה:
הניחו מחבת גדולה על אש בינונית. השתמשו במסננת, וסננו את קמח התירס על המחבת, בעובי הרצוי.
מלאו בקבוק שפריץ במים, והתיזו אותם על שכבת קמח התירס. יש להתיז עד שהקמח הופך ללח, אך לא נוזלי.
המשיכו לטגן את קמח התירס עד שחצי מכמות המים מתאדה, ואז סננו על קמח התירס את אבקת הסוכר, לפי הטעם.
ניתן לדלג על שלב הסוכר, אם מעוניינים בדגנים פשוטים ולא ממותקים. המשיכו לטגן עד שכל המים מתאדים וקמח התירס נפרד מתחתית המחבת. שברו את החתיכות הגדולות לחתיכות קטנות יותר, המתאימות להגשה.