רכיבים:
3/4 1 כוסות קמח כוסמין מלא/חצי חצי/לבן
1 כף תמצית וניל איכותית
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
2 כפיות אבקת קינמון
1/2 כוס סוכר קנים
1/4 1 כוסות חלב צמחי*
*אם הבלילה לא נוזלית מספיק, תוסיפו עוד קצת)
1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי/זרעי ענבים
1 כף חומץ תפוחים
1 כוס אוכמניות/ 1 כוס שוקולד
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לשמן תבנית אינגלישקייק.
לערבב בקערה אחת את כל המצרכים היבשים.לוודא שאין גושים.
בקערה אחרת את כל המצרכים הרטובים, פרט לחומץ, לערבב, אך לא יותר מדי.
צרפו את תכולת קערת היבשים לרטובים.
ערבבו קלות.
להוסיף את החומץ, לערבב שוב,
את האוכמניות/השוקולדים ולערבב שוב.
להעביר את הבלילה לתבנית.
להכניס לתנור שחומם מראש,
לאפיה של 40-50 דקות,
רק כשהעוגה זהובה יפה מלמעלה ובצדדיה, לאחר בדיקה עם קיסם או שיפוד עץ, שיוצא יבש, רק אז הוציאו אותה מהתנור.
שדרוג חובה אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור:
לזלף מעל ממרח ויטלה לוז!