מרכיבים :
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26 ס”מ (אפשר תבניות של מאפינס וכל תבנית אחרת שבא לכן)
2 כוסות קמח כוסמין מלא/70%/לבן
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
¾ כוס סוכר קנים
¾ כוס קוקוס טחון
½ כוס שמן קוקוס ועוד קצת לשימון התבנית
(אפשר שמן זרעי ענבים)
1 ו- ½ כוסות חלב צמחי (אפשר מים)
¼ כוס מיץ לימון
1 כף חומץ תפוחים
תוספות – משתנה.
אופן ההכנה:
לערבב את היבשים בנפרד
לערבל במיקסר את הרטובים ללא החומץ תפוחים.
להוסיף את החומץ תפוחים לעוד דקה של ערבול
לערבב יבשים עם רטובים ולשפוך לתבנית!!!!
להכניס לתנור ל 30-40 דקות על 180 מעלות.
כדי להפוך אותה לעוגת דבש מהממת מחליפים את הסוכר קנים בדבש!
כדי להפוך אותה למאפינס שיבולת שועל/שקדים מוסיפים לתערובת כוס שיבולת שועל או כוס קמח שקדים , אם צריך לדלל מוסיפים עוד קצת חלב צמחי/מים
ושמים בתבניות של מאפינס.
כדי להפוך אותה לעוגה סופר טעימה, הוסיפו שוקוציפס לתערובת ומעל העוגה הוסיפו ממרח ויטלה לוז/שקד לפני שמכניסים לתנור.