מרכיבים:
כוס וחצי שיבולת שועל עבה
כוס קמח שיבול שועל
כוס שמן קוקוס
1/3 כוס סירופ מייפל
¼ כפית מלח
250 גרם חמאת בוטנים ללא סוכר
280 גרם שוקולד מריר
1 כפית תמיצת וניל
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים שמן קוקוס, מייפל ותמצית וניל. מוסיפים שיבולת שועל וקמח שיבולת שועל ומערבבים עד לאיחוד.
2. מרפדים תבנית בגודל 2025X ס”מ בנייר אפייה. משטחים 2/3 מתערובת שיבולת השועל על גבי תחתית התבנית ומעבירים למקרר בזמן שמכינים את המילוי.
3. מניחים את השוקולד וחמאת הבוטנים בקערה חסינת חום. מניחים מעל סיר עם מים חמים-מבעבעים (בן מארי) וממסימים עד שמקבלים תערובת חלקה. יוצקים מעל שכבת שיבולת השועל ומורחים בצורה אחידה.
4. מפזרים את יתרת תערובת שיבולת השועל ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות.
5. מחלצים תהתבנית וחותכים לריבועים.
איך מגוונים?
בממרחים.
יש לשמור את החיתוכיות במקרר
אם אין לך קמח שיבולת שועל, ניתן לטחון שיבולת שועל עבה לכדי קמח.