מרכיבים:
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים בינוניים חתוך לקוביות קטנות
3-4 שיני שום כתושות
4 כוסות אפונה (משקית קפואה)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (מי שאוהב יכול לשים במקום שמיר)
6 כוסות מים רותחים
תיבול:
כף גדושה שמרי בירה
1 כפית שטוחה כמון
1 כפית שטוחה כורכום, מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
200 גרם קרם קוקוס
2 כפות חמאת שקדים
אופן ההכנה:
בסיר גדול (סיר מרק) מטגנים בצל עם מעט שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והשום ומערבבים. לאחר כמה דקות, מוסיפים את האפונה והפטרוזיליה ומתבלים.
מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כ-15 דקות. מערבבים מידי פעם.
טוחנים את המרק עם מוט בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק .
מערבבים היטב את הקרם קוקוס לפני שימוש, מוסיפים למרק יחד עם 2 כפות חמאת שקדים, מערבבים עד להטמעה מלאה על אש נמוכה (בערך 2 דקות).
הארות:
שדרוג – קרוטונים מקשיו!
שימי בשולחן צלוחית עם קשיו טבעיים והציעי ליושבים בשולחן להוסיף למרק!
זה מעדן!!!
אפשר להקפיץ את הקשיו במעט שמן זית/קוקוס למי שאוהב את הטעם הקלוי והקרנצי’.