מרכיבים:
1 בצל
1 גזר
3 שיני שום כתוש
2 עגבניות
2 כפות בזיליקום/אורגנו יבש או צרור קטן טרי
כף סוכר קנים
כף פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
2/3 כוס שבבי סויה
100 גרם רסק עגבניות טבעי (קופסה קטנה)
1 כוס מים רותחים
שמן לטיגון (רצוי שמן קוקוס/זרעי ענבים)
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל והגזר. מטגנים את הבצל 4 דקות, מוסיפים את הגזר ואת השום ומטגנים עוד דקה או שתיים.
קוצצים את העגבניות, מוסיפים למחבת, מערבבים ומטגנים עוד 3 דקות. מוסיפים את התבלינים למחבת ומערבבים חצי דקה.
מוסיפים גם את שבבי הסויה, רסק העגבניות וכוס מים רותחים ומערבבים עוד מספר דקות עד שהתערובת אחידה
קיצור דרך שהראתי בסרטון
השתמשו ברוטב מוכן של כרם
ותחסכו מחצית מהזמן והתוצאה מושלמת – כמובן להוסיף את שבבי הסויה שהם במקום הבשר טחון לבלונז.