מרכיבים:
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן
2-3 שיני שום
1 חבילת טופו, 300 גרם חתוכה לקוביות גסות
2 כפות מיץ לימון
½1 כפיות מלח אטלנטי
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עם 2 כפות שמן עד שהוא רך ושקוף. מכניסים למעבד מזון את שאר המרכיבים ואת הבצל המטוגן וטוחנים (בערך דקה) עד שמגיעים למרקם הרצוי. אפשר לטעום ולתקן טעמים.
הגבינה מצויינת כתוספת לפיצה או בלזניה. אפשר להעשיר אותה עם עלי תרד מאודים או בזיליקום טרי.