- מרכיבים:
100 גר’ אגוזי קשיו טבעיים מושרים במים מספר שעות,
- 150 מ”ל מים טריים
- 1 חב’ במשקל 300 גר’ טופו רך מנוגב מנוזלים וחתוך לבלנדר
- 3 כפות מיץ לימון
- כף פתיתי שמרי בירה – נותן טעם גבינתי חזק- לא הכרחי – אפשר עוד טיפה שום גבישי ומלח
- כף שמן זית
- כ- 1/2 כפית מלח
- כ- 1/2 כפית שום גבישי (למרקם חלק, עדיף לא לכתוש שום)
- מעט פלפל שחור טחון – לא הכרחי
- ½ כפית מיסו בהיר – נותן מליחות וטעם חזק- אפשר מעט רוטב סויה או עוד מעט מלח במקום
- כף קמח אורז (השתמשתי בקמח אורז מלא דביק)
לפני ההכנה
יש להשרות קשיו, רצוי לפחות 4 שעות.
אופן הכנה:
- מסננים ושוטפים את הקשיו ממי ההשרייה וטוחנים בבלנדר את הקשיו והמים הטריים לשמנת קשיו חלקה עד כמה שאפשר.
- מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים בבלנדר למחית חלקה ככל האפשר, טועמים ומתקנים תיבול.
- משמנים תבנית בשמן זית (השתמשתי בתבנית של 2030X ס”מ, התקבלו פרוסות “גבינה” של כמעט ס”מ), משטחים את העיסה בתבנית ואופים ב-180 מעלות עד שמתחיל להזהיב.
- מצננים (עדיף לקרר במקרר), בשלב הזה ישנה אפשרות לחתוך לקוביות של כ-1 ס”מ ולההשתמש כגבינה מלוחה בסלט. האפשרות השניה היא לחתוך למלבנים בגודל של פרוסות גבינת חלומי.
- אם חתכנו חתיכות לחלומי, לפני ההגשה מטגנים את הפרוסות קלות במעט שמן זית להזהבה הסופית ומגישים בצורה שרוצים.
הערות חשובות:
אם מתכוונים להשתמש מלכתחילה כבולגרית או צפתית, אפשר להמליח מעט יותר את העיסה ואז צריך שהתבנית לא תהיה גדולה משמעותית מ-20X30 ס”מ.
טופו רך (הכוונה לטופו רגיל שכתוב עליו רך ולא טופו משי רך) מגיע כגוש בתוך נוזל כמו הטופו הרגיל, אולם במרקם רך יותר שנטחן לעיסה חלקה (גם בבלנדר חלש). נמצא בחנויות הטבע ובחלק מהסופרמרקטים.