גבינה צהובה


מרכיבים:

1/2 1 כוסות קשיו מושרה ללילה.
כוס חלב סויה לא ממותק
(או כל חלב צמחי אחר)
1/2 כפית מכל תבלין: כורכום, פפריקה מעושנת, שום גבישי
כפית משחת מיסו
(או רוטב סויה)
1/4 2 כפיות אבקת אגר אגר + 1/2 כוס חלב סויה
2 כפות שמרי בירה
מלח על פי טעם

אופן ההכנה:
בבלנדר להניח קשיו, כוס חלב סויה, תבלינים, מיסו ושמרי בירה
לעבד לתערובת חלקה לחלוטין
בקערית לערבב טוב אגר אגר עם 1/2 כוס חלב סויה
להעביר למחבת קטנה ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב
להוסיף למחבת את התערובת מהבלנדר ולבשל יחד דקה שתיים תוך כדי ערבוב
להעביר לכלי מתאים ולהכניס למקרר לשעתיים לפחות
לפרוס ולהגיש 🙂

אגר אגר אפשר לקנות בחנויות טבע, בסופרים גדולים.

האגר חייב לרתוח כדי להתחיל לעבוד.

את חלב הסויה אפשר להחליף במים,

אפשר להוסיף כל מיני תוספות כמו צ’ילי וכדומה

הגבינה חייבת להשמר בקרור! היא תחזיק בקרור 5-6 ימים

היא פחות מתאימה לטוסטים, בחימום היא תהפוך לממרח

תגובות

תגובות