מרכיבים:
חבילת פסטה (רצוי כוסמין, מלא…)
400 גרם קרם קוקוס
כף חמאת שקדים
תבלינים שאוהבים!
כף שמרי בירה
כף חמאת שקדים
תוספות אפשריות: בצל, פטריות, ערמונים וכו’ץ
אופן ההכנה:
נכין פסטה לפי הוראות ההכנה.
את הרוטב נכין באופן הבא:
נשים מעט שמן קוקוס או שמן זית על המחבת,
נקפיץ את התוספת שבחרנו עד להזהבה קלה,
ואת הקרם קוקוס נוסיף תבלינים,שמרי בירה ונחכה מספר דקות שהרוטב יסמיך מעט.
בדקה האחרונה נוסיף את כף חמאת השקדים – ולא לוותר עליה!!!
נערבב את הרוטב עם הפסטה!
מעדן!
גיוונים:
פסטה מק אנד צ׳יז טבעוני:
יש להכין את הפסטה לפי המתכון, לאחר מכן להעביר אותה לתבנית אפייה, מעל
להוסיף 2 כפות פירורי לחם , להכניס לתנור על 180 מעלות עד שמזהיב.
פסטה מוקרמת בתנור:
יש להכין את הפסטה על פי ההוראות, רק לשים לב שהרוטב צריך להיות הרבה יותר דליל, כי בתנור הוא יהיה סמיך יותר,
להעביר לתבנית אפייה, במידה ואין מספיק נוזלים בתבנית ניתן להוסיף מעט חלב צמחי.
מעל הפסטה נשים גבינת מוצרלה טבעונית (מתכון בקטגוריה של הגבינות)
פסטה רוזה:
להכין את המתכון רגיל,
לרוטב להוסיף רוטב עגבניות.
פסטה שמנת פסטו :
להכין את המתכון רגיל,
לרוטב להוסיף 2 כפות פסטו (מתכון בממרחים)
שדרוג בהגשה:
נערבב יחד קמח שקדים ו1/5 שמרי בירה מכמות קמח השקדים שזה בעצם גבינת פרמז’ן,
נפזר על המנה!