שניצל סויה


ל10 שניצלונים:
10 סוליות סויה
מלח
תבלין שווארמה
סיר עם מים רותחים

לבלילה:
מים
קמח כוסמין לבן – 1/3 כוס
כפית פפריקה
כפית חרדל (לא חובה)
כפית קטשופ טבעי
כפית רוטב סויה

לפירורי הלחם:
פירורי לחם כוסמין
קורט מלח
קורט פלפל
קורט שום גבישי
שומשום

*לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בבלילה בקורנפלור\קמח חומוס במקום הקמח ובפירורי לחם ללא גלוטן.

אופן הכנה:
מתחילים בבישול הסוליות בסיר עם מים רותחים, מלח ותבלין השווארמה למשך כעשר דקות עד לתפיחה וריכוך הסוליות.
להעביר למסננת, לשטוף במי ברז ולסחוט מתחת לזרם מים(זהירות לא לחטוף כווייה).

לאחר בישול וסחיטה:
מכינים את הבלילה בעזרת מטרפה עד שאין גושים והבלילה חלקה. המרקם שנרצה הוא של בלילת פנקייק – לא נוזלית מדי, לא מוצקה מדי.

טובלים שניצלון משני הצדדים, מוציאים עם מזלג ונותנים לבלילה עודפת לטפטף קצת ומעבירים לפירורי הלחם ומנערים קלות, הופכים ומצפים את הצד השני תוך כדי ניעור וחוזרים על הטבילה בפירורים שוב לכל צד.
מעבירים את השניצלונים לצלחת , מפזרים מעל שומשום ונותנים לבלילה להתקשות כעשר דקות – יחזיק טוב יותר את הפירורים לשניצלונים.

להכניס לתנור על 180 מעלות עד להזהבה.
אחרי שמוציאים מהתנור אפשר לטגן למשך 2 דקות בשביל הקרצניות.

תגובות

תגובות