פשטידת קטניות שילדים עפים עליה וגם מבוגרים!
מרכיבים:
שלושה זוקיני / קישואים
גזר אחד גדול
בטטה בינונית
ראש ברוקולי בינוני
כרובית קטנטנה
בצל לבן בינוני
כוס קוואקר גס
כוס מיקס קמחי קטניות שאוהבים (השתמשתי בעדשים, חומוס ואפונה)
תיבול: כפית מלח (או לפי הטעם), רבע כפית פלפל, חצי כפית אבקת שום, שתי כפות שמרי בירה, מעט פטרוזיליה קצוצה ובצל ירוק קצוצים דק, קורט כורכום.
שתי כפות שמן זית
לציפוי: שומשום (אופציונלי)
אופן ההכנה:
חותכים את כל הירקות לקוביות בינוניות ומבשלים שלוש דקות במים רותחים מומלחים.
מסננים ומעבירים לקערה גדולה (שומרים בערך שתי כוסות מים בצד).
בקערה קטנה נפרדת מערבבים את כל חומרי הטעם וקמחי הקטניות ושיבולת השועל. מוסיפים ממי בישול הירקות בהדרגה ומערבבים למרקם משחתי. בהדרגה מערבבים פנימה עוד נוזלים ומערבבים עד שמגיעים למרקם דליל ונוזלי כשל טחינה דלילה (כ-1.5 כוסות מים)
מוסיפים שתי כפות שמן זית ומוזגים את התערובת על הירקות המסוננים.
מערבבים הכל יחד היטב. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
אפשר לבזוק מעט שומשום ושפריץ שמן זית מעל לטעם וצבע.
אופים כחצי שעה ב-180 מעלות.
כדאי להמתין שפשטידת הירקות תתקרר מעט לפני הגשתה, זה יתרום ליציבות שלה.