פלאפל ישראלי


מרכיבים:
חצי ק”ג גרגרי חומוס שהושרו במשך 6-12 שעות במים עם 1 כף סודה לשתייה,
1-2 בצל קלוף וקצוץ גס
4 שיני שום גדולות, קלופות
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/4 כפית כמון טחון
נוזל ההשריה של גרגרי החומוס, ליצירת תערובת לחה
עלים מגבעולי פטרוזיליה
עלים מגבעולי כוסברה
ממעט לח,
חצי כוס קמח שיבולת שועל,
2 פרוסות לחם כוסמין
(הלבן של הלחם)
חצי כוס זרעי שומשום.

הכנה:
1. מכניסים את כל המרכיבים מלבד הפטרוזיליה והכוסברה למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה, משחתית.

2. פותחים את מכסה המעבד, מכניסים את העלים, סוגרים ומעבדים בזמן הקצר ביותר שנדרש כדי לקצוץ את העלים.

3. מעבירים למיכל אחסון, ממליחים במתינות ומניחים במקרר לחצי שעה. תוחלת החיים של התערובת בתנאי קירור היא 24 שעות.

4. מחממים תנור 200 מעלות.
5. מרטיבים את הידיים, קורצים כדורים קטנים מתערובת הפלאפל, ואופים בתנור או מוכנים במעט שמן עד השחמה.
לתחושה של טיגון, 5 דקות לפני שמוציאים את הכדורים אפשר לרסס שמן זית

נדיר!!!

תגובות

תגובות