סלט סביח בהשראת קפה גרג
“סלט שאני מכורה אליו, בשנים בהם לא הייתי נכנסת למטבח,
הייתי הולכת לקפה גרג ומזמינה סלט סביח, את התפוחי אדמה הייתי ממירה לבטטות,
ואוכלת חצי סלט בצהרים ושומרת חצי לערב, עד היום זו המנה המועדפת עליי במסעדה…”
מרכיבים:
כוס גרגרי חומוס- אני משתמשת בקופסת שימורים
מלפפון אחד חתוך לקוביות
2 עגבניות בינוניות/12 עגבניות שרי חתוכות
בצל סגול קצוץ (לא חובה)
לקט עלים ירוקים (אפשר לחתוך ואפשר לקנות מוכן מראש)
1/4 חציל חתוך לקוביות
1/4 בטטה פרוסה לקוביות
2 כפות טחינה
כף שמן קוקוס
אופן ההכנה:
מקפיצים עם כף שמן קוקוס: חציל + בטטה
או אופים בתנור ללא שמן על נייר אפייה.
לאחר מכן מרכיבים את הסלט.
מרכיבים את הסלט לפי הסדר הבא:
עלים ירוקים, מלפפון חתוך, עגבנייה חתוכה,
בצל סגול, גרגרי חומוס, בטטה, חציל
וכף טחינה אחת!
את הכף טחינה השנייה תוסיפי תוך כדי האוכל!
זה הרבה יותר מפנק וכייפי!
“לוקח פחות מ- 10 דקות להכין את הסלט הזה והוא פשוט קליל וטעים ומלא בחלבון“
בכוס גרגרי חומוס יש 19.3 גרם חלבון! מדהים!
אפשר כמובן לשים עוד ירקות, להחליף את החומוס בקטנייה/דגן אחר שאוהבים!