מג’דרה אורז עם עדשים ירוקות


מרכיבים:
כוס עדשים ירוקות אחרי שהושרו במים כל הלילה
בצל קצוץ (או יותר למי שאוהב)
2 כוסות אורז בסמטי
כף של שמרי בירה
מלח פלפל לפי הטעם
שן שום כתושה
5 כוסות מים

אופן ההכנה:

אחרי שהשרנו את העדשים כל הלילה במים מסננים אותן מנוזלים.
מבשלים את העדשים בסיר עם מים עד לכיסוי העדשים.

מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות. מעבירים למסננת
מחממים בסיר גדול 3 כפות שמן ומטגנים בצל ושום עד להזהבה.

מוסיפים לסיר את האורז ותבלינים, מערבבים ומטגנים ביחד 2 דקות.

מוסיפים 5 כוסות מים פושרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים 20 דקות עם מכסה. מכבים את הגז ונותנים לסיר לשבת קצת בלי לפתוח את המכסה,
פותחים את המכסה מערבבים טוב טוב עם 2 כפות כדי לאוורר את האורז, מוסיפים את העדשים ומערבבים שוב
טעים טעים!

לאכול לצד סלט טרי וחי!

תגובות

תגובות