מרכיבים:
שתי כפות קמח עדשים אדומות
כף קמח חומוס
מים לפי הצורך
בצל קטן קצוץ
חצי קישוא מגורד בפומפייה
לתיבול: קצת מלח, כמון, פטרוזיליה יבשה, שמיר יבש, פלפל גרוס או כל תבלין אחר שאתן אוהבות
שמן קוקוס/זרעי ענבים לטיגון
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה 2 כפות קמח עדשים אדומות וכף קמח חומוס עם מים
עד שאין גושים והבלילה נוזלית קצת יותר ממרקם טחינה.
מוסיפים לבלילה בצל קטן קצוץ וחצי קישוא מגורד בפומפייה,
מוסיפים תבלינים,
מחממים קצת שמן במחבת נון-סטיק ושופכים את הבלילה למחבת.
מבשלים על אש בינונית עד שהחלק התחתון מתייצב ומשחים (החלק העליון עדיין נוזלי וזה בסדר), מגלישים לצלחת, מכסים בצלחת שנייה והופכים ומגלישים חזרה למחבת
ממשיכים לבשל על אש בינונית עד שהצד השני משחים ומתייצב גם
אוכלים חם ונהנים. בתיאבון.
איך מגוונים?
מחליפים את הירק בירקות אחרים וכמובן עם תבלינים שונים.
במתכון הזה בקלות אפשר לקבל חלבון מלא:
אכלו את החביתה עם לחם מלא/כוסמין.
שדרוג לחביתת קינואה:
הוסיפו לבלילה חצי כוס קינואה מבושלת! מעדן!
חשוב – לא להגדיל כמויות, אם רוצים לעשות 2 חביתות, יש לעשות כל אחת בנפרד, אחרת זה יוצא עבה וכבד.