צלי בטטה ודלורית מעושן בסיידר תפוחים


מרכיבים:  

דלורית אחת

2 בטטות

2 בצלים סגולים

1 כפית פפריקה מעושנת

1 כפית תבלין קארי

½ כפית כורכום

¼ כפית פלפל שחור גרוס

מלח הימלאיה ורוד לפי הטעם

1 כף שמן זית

1 כוס מיץ תפוחים טבעי

1 כפית מייפל (אופציונלי)

½ כוס רוטב טחינה (מורכב מ: טחינה משומשום מלא, מים ומיץ לימון)

¼ כוס שיבולת שועל

שקדים פרוסים לקישוט

 

אופן ההכנה:  

חותכים את הדלורית והבטטה לקוביות גדולות וגסות.

פורסים את הבצלים לרבעים.

מעבירים לתבנית גדולה, מוסיפים את יתר המרכיבים (מלבד הטחינה והשקדים) ומערבבים היטב.

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-35 דק׳, עד לריכוך.

כשהצלי מוכן, מוסיפים את הטחינה, מקשטים בשקדים פרוסים וצולים בתנור במצב גריל על 200 מעלות למשך כ-3-2 דק׳ בלבד עד להזהבה.


מנה טעימה בטירוף!

תגובות

תגובות