מרכיבים:
דלורית אחת
2 בטטות
2 בצלים סגולים
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית תבלין קארי
½ כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור גרוס
מלח הימלאיה ורוד לפי הטעם
1 כף שמן זית
1 כוס מיץ תפוחים טבעי
1 כפית מייפל (אופציונלי)
½ כוס רוטב טחינה (מורכב מ: טחינה משומשום מלא, מים ומיץ לימון)
¼ כוס שיבולת שועל
שקדים פרוסים לקישוט
אופן ההכנה:
חותכים את הדלורית והבטטה לקוביות גדולות וגסות.
פורסים את הבצלים לרבעים.
מעבירים לתבנית גדולה, מוסיפים את יתר המרכיבים (מלבד הטחינה והשקדים) ומערבבים היטב.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-35 דק׳, עד לריכוך.
כשהצלי מוכן, מוסיפים את הטחינה, מקשטים בשקדים פרוסים וצולים בתנור במצב גריל על 200 מעלות למשך כ-3-2 דק׳ בלבד עד להזהבה.
מנה טעימה בטירוף!