מרכיבים:
4 חצילים גדולים, פרוסים לאורך בעובי כחצי ס”מ
מלח דק
מעט שמן זית
למלית:
פסטו פיסטוקים
אופן ההכנה:
ממליחים מעט את החצילים ומושחים במעט שמן זית משני הצדדים. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שמקבלים צבע יפה משני הצדדים.
מורחים כל פרוסת חציל בכף ממרח ומגלגלים. חוצים לחצי ומצננים מספר שעות במקרר.
מפזרים מעל כוסברה קצוצה ופרוסות של שקדים לבנים
מתכון לפסטו:
כוס פיסטוקים*
כוס בזיליקום
2 שיני שום
1/3 כוס שמן זית
כפית מלח ורוד
מיץ מלימון 1 טרי
אופן ההכנה:
במעבד מזון/בלנדר חזק להכניס את כל המרכיבים
ולערבב כך שלא ישארו חתיכות גדולות והתערובת תהיה חלקה ואחידה.
להעביר לכלי זכוכית, לזלוף מעל מעט שמן זית לסגור טוב ולשמור במקרר. יחזיק 5-6 ימים בקרור.
מומלץ להוציא את גלילות החצילים מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה כדי שלא להגיש קר מדי (פחות נעים בפה).