מרכיבים לתבנית פיירקס מלבנית:
בצק:
3.5 כוסות + 1 כף קמח כוסמין לבן או מלא
25 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר קנים
1/4 כוסשמן
כוס מים פושרים
1 כפית מלח
2-3 שיני שום, כתושות
חופן נדיבה עלי פטרוזיליה / כוסברה, קצוצים
מעט שמן להברשה
זיגוג שום ועשבי תיבול:
3-4 כפות שמן זית
3-4 שיני שום, כתושות
חופן נדיבה עלי פטרוזיליה / כוסברה, קצוצים
מלח ורוד
אופן הכנה:
מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמן והמים ומעבדים במהירות נמוכה במשך 5-6 דקות. מוסיפים מלח, שום ועשבי תיבול וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק, שמתקבץ מסביב לוו.
משמנים קלות קערה, מקבצים את הבצק לכדי כדור, שמים אותו בתוך הקערה, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק על משטח עבודה ולשים כדי להוציא את האוויר. אם הוא דביק מדי, מוסיפים ממש קצת קמח. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים.
משמנים קלות את תבנית האפייה. מכדררים את חתיכות הבצק לכדורים. מסדרים את הכדורים במרווחים בשורות 3 על 4. מכסים במגבת ומתפיחים כ-20 דקות.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערית שמן זית, שום ועשבי תיבול לעיסה אחידה.
משמנים קלות את החלק העליון של הלחמניות (אני השתמשתי בתרסיס שמן) ואופים כ-30 דקות, או עד שהלחמניות תופחות ומשחימות יפה.
מוציאים את התבנית מהתנור, מברישים בנדיבות בזיגוג השום ועשבי התיבול ומפזרים מלח.
מגישים מיד או מצננים ושומרים בתוך שקית.
הערות:
אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן או מלא. אפשר גם בקמח לבן רגיל.
יכול להיות שתצטרכו קצת פחות או קצת יותר מים. תוסיפו את הכוס, ואם התערובת לא דביקה, תוסיפו בהדרגה עוד כף או שתיים של מים. אם להפך התערובת דביקה מדי, תוסיפו ממש קצת קמח.
אפשר להחליף את הסוכר בכמה כפות סירופ מייפל