קצפת מפנקת ליד המשקה/ליד גלידה/ למריחה על עוגות – 5 דקות הכנה ללא גלוטן


מרכיבים:
2  קופסאות קרם קוקוס אורגני Jammoka
1-4 כפות אבקת סוכר
(לפי הטעם)

אופן ההכנה:
שמים את קופסאות קרם הקוקוס (איך שהן!) במקרר למשך הלילה. במהלך הלילה החלק השומני של הקוקוס יתייצב.

פותחים את קופסאות קרם הקוקוס, ומוציאים מהן בעזרת כף רק את החלק הלבן והיציב – רובו יצוף למעלה וחלק יהיה בין הנוזלים השקופים.

מעבירים את החלק הלבן והיציב מ-2 הקופסאות לקערה. את הנוזלים (החלק השקוף) שומרים ומכינים איתם רוטב שמנת מהספר!

מוסיפים כף אבקת סוכר ובעזרת מטרפה טורפים את המרכיבים במשך 20-30 שניות לקבלת קצפת חלקה.

טועמים ואם רוצים קצפת מתוקה יותר ניתן להוסיף עוד אבקת סוכר. אם רוצים מרקם טיפה פחות סמיך, אפשר להוסיף 1-2 כפיות מנוזלי קוקוס.


חשוב!

קרם הקוקוס הנכון
מצאו קרם קוקוס שמכיל רק מוצקי קוקוס ומים, ואותו לשים במקרר עם הקופסה. קופסת השימורים בעלת תווי פנים מחוספסים (הסיבה לכך היא שהאריזה תוכל והתרחב ולהתכווץ במהלך תהליך השימור) שמאפשרים למולקולות השומן ‘להיאחז’ בהם וכך ליצור את ההפרדה לשכבות שחיונית להקצפה.

אני משתמשת בקרם קוקוס אורגני של Jammoka שמייבאים מוצרי קוקוס איכותיים במיוחד מסרי לנקה.

יש בזולבריא.

ברגע שהפרדתם את הקרם, ההקצפה שלו קלה ומהירה מאוד, כמה שניות של טריפה מהירה ויש לכם יופי של קצפת.

שימו לב: קצפת מקרם קוקוס נהיית מוכנה הרבה יותר מהר מקצפת משמנת מתוקה (זה מכיוון שהקרם שהפרדנו עומד על 40% שומן+), לפעמים תוך פחות מחצי דקה הקצפה, ברגע שהמרקם יציב וטוב חשוב שתפסיקו להקציף אותה.

עוד עניין הוא שהנפח של קצפת הקוקוס לא גדול במיוחד, אז אם אתם צריכים כמות רצינית תצטרכו לקרר כמה קופסאות קרם. מלבד הסוגיה הזו, קצפת קוקוס היא פתרון נהדר לכל מי שרוצה ליהנות מקצפת אמיתית וטבעית בלי שום מוצרי חלב ובלי מייצבים מוספים.

תגובות

תגובות